Thalita de Jong gaat wereldtitel niet uit de weg op WK Heusen-Zolder

Wielrenster Thalita de Jong staat sinds de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide van afgelopen zondag aan de internationale top, toch blijft ze in de aanloop naar het WK in Heusden-Zolder erg nuchter. 

 “Ik heb al een hele mooie prijs. Alles wat daar nog bijkomt, is een prachtige bonus. Ach, we gaan het wel zien. Ik zal er alles aan doen en dan moeten we maar afwachten of dat voldoende is”, zegt de Nederlandse kampioene op de website van haar ploeg.

De Ossendrechtse Thalita de Jong bemachtigde op het NK Veldrijden op 10 januari de eerste plek bij de vrouwen. Met die winst plaatste ze zichzelf voor de WK cross aanstaande zaterdag in Heusden-Zolder. 

Daarnaast heeft De Jong al veel overwinningen op haar naam staan, waaronder een tweede plek op de wereldbeker veldrijden in Hoogerheide.

Motivatie

De concurrentie ziet De Jong daardoor als een van de favorieten voor het WK. Toch blijft ze daar heel nuchter onder. “Ik leg mezelf geen druk op. Ik hoef ook niks te bewijzen en heb niets te verliezen. We zien het wel.”

Ze zegt met de winst op het NK in Hellendoorn al heel blij te zijn. Daarnaast zou die titel haar de komende periode nog meer motivatie geven.

“Het wegrennen blijft voor mij het hoofddoel, maar ik heb ontdekt dat ik in het veldrijden ver kan komen. Komend seizoen gaan we nog meer doen. De wereldtitel is nu nog absoluut niet mijn doel, maar dat kan het de komende jaren zeker wel gaan worden. Het smaakt echt naar meer na die Nederlandse titel”, aldus De Jong.

Factoren

De wielrenster heeft inmiddels een grote groep met fans opgebouwd, veel volgers denken dat ze het in zich heeft om komend weekend hoog te eindigen.

De Jong zegt zich echter niet gek te laten maken. “Je moet een hele goede dag hebben, wat geluk en zeker geen materiaalpech. En als die wereldtitel dan toch in beeld komt? Ja dan ga ik die kans natuurlijk niet uit de weg. Ik heb geweldig veel zin in het WK.”

Voordelen

In december reed de wielrenster ook al een wedstrijd in Heusden-Zolder. 

“Veel lange rechte stukken. Niet al te technisch. Wel twee linke afdalingen, maar verder valt het wel mee. Het parcours was toen droog, hard en snel. In mijn voordeel. Nu wordt er regen verwacht, maar eerlijk gezegd, ben ik daar niet bang voor. Als het zwaar is, kom ik ook goed uit de voeten. Mijn kracht is dan een voordeel.”

Tip de redactie