Veel aanmeldingen voor openingsfestival Facilitair Bedrijf Bergen op Zoom

Bijna dertig culturele organisaties en verenigingen promoten zichzelf tijdens het evenement Kick-Off op zaterdag 5 en zondag 6 maart. 

De Stichting Facilitair Bedrijf (FB) opent dat weekend de deuren van de herbouwde Blokstallen 3, dat vanaf dan dient als nieuw cultuurhuis voor de gemeente Bergen op Zoom.

Het festivalweekend vormt tegelijkertijd de aftrap van het nieuwe evenementenseizoen. Organisaties en verenigingen die willen deelnemen aan Kick-Off, kunnen zich nog tot en met 5 februari inschrijven. 

Cultuurhuis

De organisatie van het festivalweekend ligt in handen van de Stichting Facilitair Bedrijf (FB). De stichting biedt ondersteuning aan verenigingen en (non-profit) culturele en maatschappelijke instellingen.

De stichting is afgelopen jaar begonnen met de verbouwing van de Blokstallen 3. Het monumentale pand, naast gebouw-T, wordt een nieuw cultuurhuis voor Bergen op Zoom, met werkruimten, ateliers en drie repetitie-studio’s.

Programma

Het FB wil met Kick-Off een open podium bieden aan de vele verenigingen uit de gemeente Bergen op Zoom. Dat kan door deel te nemen aan het muziekprogramma of de zogenaamde performance fair.

Zowel in de binnenruimtes als op het buitenterrein van de Blokstallen 3 komen er verschillende podiums te staan. “Het idee is om een estafette van optredens te maken”, zegt voorzitter Gertjan Huismans.

Inmiddels hebben zich al 27 organisaties aangemeld, waaronder muziekverenigingen als het Concertkoor en muziekgezelschap Rimanus Lee. Maar het festivalweekend biedt ook plaats aan theatergroepen en sportverenigingen.

Aanmelden is mogelijk tot en met 5 februari en kan via info@facilitair-bedrijf.nl.

Performance fair

Het festivalweekend vormt letterlijk de aftrap van het evenementenseizoen van 2016. Het is voor organisaties en verenigingen een gelegenheid om zichzelf én hun aankomende activiteiten te promoten.

Dat kan door een standpresentatie bij de performance fair, ledenwerving, demonstraties, try-outs en optredens. Zowel culturele clubs, als maatschappelijke organisaties, sportverenigingen en jeugd- en seniorenclubs zijn welkom.

Loungecafé’s

De Kick-Off gaat op beide dagen om 11.00 uur van start en eindigt om 18.00 uur. Het festivalweekend zit niet alleen vol met activiteiten, het is volgens de initiatiefnemers ook bedoelt om elkaar te ontmoeten.

Op het terrein zijn verschillende ‘loungecafé’s ingericht voor het nuttigen van een hapje en een drankje. Voor de jeugd is er een buitensportprogramma van Turn- en dansvereniging Genie.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie