Rijk der Vitaminen mag toch verwijsborden plaatsen

Alex van der Harst van Rijk der Vitaminen kan opgelucht ademhalen, bij hoge uitzondering heeft hij toch toestemming gekregen om verwijsborden te plaatsen naar de brasserie in het buitengebied van Oud-Vossemeer.

Het college van Gedeputeerde Staten meldde onlangs dat de gemeente Tholen ontheffing gevraagd had voor het mogen plaatsen van verwijzingen naar een drietal objecten, waaronder twee bed & breakfasts en een restaurant.

“Op grond van het beleid dat wij op dit gebied vastgesteld hebben, is geen ontheffing verleend om verwijzing naar beide bed & breakfasts langs provinciale wegen te mogen plaatsen. Voor de verwijzing naar het restaurant geldt hetzelfde beleid”, reageerde het college op vragen van Roland van Tilborg, namens de SP-fractie.

Ontheffing

Hij vroeg het college ook op zij op de hoogte waren van het feit dat Alex van der Harst bereid is om de verwijsborden zelf te bekostigen. Het college meldde dat zij daarvan op de hoogte waren: “De ondernemer krijgt, indien passend binnen het gehanteerde beleid, ontheffing om een verwijzing te mogen plaatsen, waarna de ondernemer zelf verantwoordelijk is voor het plaatsen, in eigendom hebben en onderhouden.”

Bij hoge uitzondering is die ontheffing er nu toch gekomen voor de Oud-Vossemeerse ondernemer. “Goede zaak nu de andere kleinere ondernemers nog….”, stelt Van Tilborg.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie