Politieacademie Ossendrecht leidt 150 extra specialistische schutters op

De Politieacademie in Ossendrecht is dit jaar begonnen met het opleiden van 150 extra specialistische schutters voor de Bewakingseenheid van de Nationale Politie. 

De politie maakte maandag bekend extra agenten te willen opleiden die bewapend worden met een MP5 machinepistool. 

Volgens de politie was de uitbreiding van de huidige 300 schutters naar 450 agenten al gepland, maar worden de nieuwe schutters versneld opgeleid als reactie op de terroristische aanslagen in Frankrijk vorig jaar. De politie beschikt al sinds 2008 over specialistische schutters.

Zij vielen aanvankelijk onder de Mobiele Eenheid (ME), maar vormen sinds dit jaar een aparte eenheid.

Inzet

De schutters werden voorheen voornamelijk ingezet voor de bewaking van rechtbanken en woningen van bedreigde personen, maar morgen nu ook surveilleren in winkelcentra, stations of andere plaatsen waar veel publiek samenkomt.

Dat zal vooral gebeuren als er sprake is van een verhoogde terreurdreiging, zoals de voorbije maanden in België het geval was. Bij een eventuele aanslag kunnen de schutters ook direct het plaats delict bewaken.

Ossendrecht

De eerste nieuwe schutters zijn inmiddels aan hun opleiding in het oefendorp aan de Pannenhoef in Ossendrecht begonnen. Het is de bedoeling dat de 150 specialisten eind dit jaar kunnen worden toegevoegd aan de Bewakingseenheid.

Lees meer over:
Tip de redactie