De Veiligheidsregio Zeeland heeft een melding ontvangen van een aantal vaten in een sloot aan de Oudeweg in Sint Philipsland.

Het gaat om twintig grote blauwe vaten, waarvan de inhoud nog onbekend is. De vaten worden vaak gebruikt voor het maken en vervoeren van drugsgerelateerde stoffen.

De Veiligheidsregio heeft daarom de brandweer opgeroepen om onderzoek te doen naar de inhoud, ook de politie is hierbij aanwezig. “In eerste instantie hebben specialisten ‘gevaarlijke stoffen’ van de brandweer de concentratie gevaarlijke stoffen gemeten rondom de vaten.

Op dat moment is de inhoud van de vaten vermoedelijk voor een groot deel al leeggelopen in het water”, meldt de politie. Later op de dag kwamen er meer meldingen binnen van vaten op het eiland Tholen, zo werden er ook vaten gevonden aan de Groenhoven en de Sluisweg in Poortvliet.

In de sloot aan de Groenhoven worden vijftien vaten gevonden en langs de Sluisweg nog eens elf vaten. “Op dit moment is er nog geen uitkomst welke substantie er in de vaten heeft gezeten. Een specialistisch bedrijf is ingezet om de vaten te ruimen. De gemeente richt zich op het schoonmaken van de sloten”, aldus de politie.