Bondscoach Johan Lammerts uit Putte heeft Thalita de Jong en de broers David en Mathieu van der Poel opgenomen in zijn selectie voor het WK Veldrijden komend weekend in het Belgische Heusden-Zolder.  

Lammerts maakte zijn selectie een dag na de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide bekend. Hij zag daarin Mathieu van der Poel met overmacht winnen en heeft met de 21-jarige veldrijder de topfavoriet voor de wereldtitel in de selectie. Ook broer David mag zich tonen op het WK. Hij werd in Hoogerheide nog 26e.

De Jong

De Ossendrechtse Thalita de Jong heeft zich bij de elitedames in één klap gebombardeerd tot kanshebster voor de titel. Twee weken geleden was ze al de sterkste op het NK in Hellendoorn. Tijdens de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide reed ze in het roodwitblauw knap naar een tweede plaats.

Floren

Haar plaatsgenot Wesley Floren hoeft zich niet te melden in Heusden-Zolder. De eerstejaars belofterijder maakte zondag nog deel uit van de B-ploeg in Hoogerheide. Floren had lange tijd een goede eindnotering in zicht, maar moest afhaken na een lekke band.