Voetbalvereniging VVC’68 heeft donderdag een Gouden Spatel ontvangen. Daarmee is de Halsterse sportkantine benoemd tot winnaar van het Goed Getapt programma van Heineken. 

Corne Verstraten, activiteitencoördinator VVC’68, was blij verrast en vooral supertrots. De vereniging heeft met haar score de andere deelnemende sportkantines uit Zuid-West Nederland verslagen.

De uitreiking van de Gouden Spatel was donderdag in de kantine van VVC’68 reden voor een klein feestje. Ben de Putter, regio manager van Heineken, overhandigde de prijs en cheque. “Jullie kunnen heel trots zijn. Het is uiteindelijk toch het personeel dat het moet doen”, spreekt de Putter de medewerkers toe.

Corne Verstraten was erg blij. “Ik hoorde pas een avond van tevoren of ik donderdag naar de kantine wilde komen. Het was echt een verrassing”, zegt Corne.

Trainingen

Aan de Gouden Spatel is heel traject vooraf gegaan. “We kregen onder andere trainingen. Daar leerden we bijvoorbeeld dat je altijd de klant moet begroeten, een praatje moet maken en vooral niet moet vergeten om te lachen."

"Daarnaast leerden we hoe we het beste biertje konden tappen. Dus als we nu bier serveren doen we dat altijd met het logo naar voren én gebruiken we een schoon bierviltje”, vertelt Corne.

“Maar we hebben tijdens de trainingen vooral veel gelachen met elkaar. Het waren gezellige avonden”, vult barmedewerkster Marion Ernest Verstraten aan.

Onderdelen

Naast de trainingen bestaat het Heinekenprogramma uit techniek en toetsen. Het techniekonderdeel heeft te maken met de bierinstallatie. Heineken heeft de sportkantine onder andere geïnformeerd waar een goede tapinstallatie aan moet voldoen.

Vervolgens is het de bedoeling dat de deelnemers de theorie toepassen in de praktijk. Dat wordt door Heineken wel gecontroleerd.

Vier keer per jaar ontvangen de horecaondernemers een bezoek van een zogenaamde mystery guest. Deze anonieme bezoeker test de barmedewerkers aan de hand van een opgestelde criterialijst.

Uit dat onderzoek rolt een scoringspercentage. Met het hoogste puntenaantal heeft VVC’68 uiteindelijk de Gouden Spatel verdiend.

“Het is geweldig dat we de beste sportkantine van de regio zijn. Samen met alle vrijwilligers zijn we enorm blij met deze bekroning. De Gouden Spatel krijgt een ereplaats in onze prijzenkast!”, zegt Corne.

Cheque

De Gouden Spatel is onderdeel van het Goed Getapt-programma van Heineken. De deelnemende horecaondernemers en medewerkers leren daarbij alles over gastheerschap, kwaliteit, service én hoe ze een goed biertje moeten tappen.

Naast de Gouden Spatel-prijs, zijn er prijsuitreikingen voor restaurants en cafés. De Bronzen, Zilveren en Gouden Tapknop zijn inmiddels overhandigd aan de winnende horecazaken in de regio.

VVC’68 kreeg bovenop de Gouden Spatel bovendien een cheque uitgereikt. Dat is een bon ter waarde van tweehonderd euro, te besteden aan bedrijfskleding.