Op twee plaatsen in Huijbergen geven voorrangsborden sinds donderdag aan, wie er eerst door de versmalling mag rijden. 

Jan van de Velde van Dorpsplatform Huijbergen onthulde samen met wethouder Jeffrey van Agtmaal het eerste voorrangsbord aan de Bergsestraat. Ook bij de Westerstraat wordt de voorrang nu geregeld. 

Opstopping

Voorheen werd de voorrang meestal bepaald door degene met het meeste lef of de hoogste snelheid. Het gebeurde ook dat beide automobilisten niet toegaven en zorgden voor een verkeersopstopping. Dat gebeurde ook regelmatig op de Bergsestraat in Huijbergen en ook op de Westerstraat aan de andere kant van het dorp.

Voor het Dorpsplatform Huijbergen was dat reden om te vragen aan de gemeente Woensdrecht of er geen voorrangsborden geplaatst konden worden bij de wegversmalling. “Want”, zoals initiatiefnemer Jan van de Velde van het Dorpsplatform Huijbergen zegt, “in Wouwse Plantage werkt dit al jaren op een prima manier.”

Proef

De gemeente wilde dit dan ook wel testen in Huijbergen en plaatste bij de wegversmallingen aan de Bergsestraat en de Westerstraat voorrangsborden. Het gaat vooralsnog om een proef voor een half jaar.