Minister-president Mark Rutte brengt op woensdag 27 januari een werkbezoek aan West-Brabant. Samen met de Brabantse commissaris van de koning, Wim van de Donk, laat hij zich rondleiden bij Flowserve in Roosendaal en Metrical in Halsteren.  

Het regiobezoek staat volgens het ministerie van Algemene Zaken in het teken van de 'innovatieve maakindustrie en de sterke logistieke positie van de regio'. Rutte begint zijn bezoek bij Flowserve.

Dat is een internationaal bedrijf dat wereldwijd een van de belangrijkste producenten is van industriële pompen, afsluiters en asafdichtingen. Het Amerikaanse bedrijf is gevestigd op Borchwerf bij Roosendaal.

Diamantboren

In de middag vervolgt Rutte zijn regiobezoek bij het metaalbewerkingsbedrijf Metrical. De Halsterse firma is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige boorhouders voor diamantboren en heeft een wereldwijde afzetmarkt.

De premier spreekt bij beide bedrijven over de de economische ontwikkelingen in de regio. Hij zal ook met medewerkers van beide ondernemingen in gesprek gaan.