Tweede editie van Sjors Sportief in Bergen op Zoom

Voor de tweede keer doet de gemeente Bergen op Zoom mee aan het project Sjors Sportief waarbij kinderen kennis kunnen maken met allerlei sporten. 

Tijdens de vorige editie werden er 113 cursussen gegeven en deden er 495 kinderen mee aan één of meerdere cursussen.

Ook dit jaar zijn er veel verenigingen die zich (opnieuw) hebben ingeschreven. Daarbij zijn niet alleen sporten vertegenwoordigd die voor de hand liggen, maar ook bijzondere activiteiten.

Gezondheid

Het is volgens wethouder Arjan van der Weegen belangrijk om kinderen in aanraking te laten komen met sport. “We hebben met de gemeente de sportnota. Daarin is vastgesteld dat we meer kinderen aan het sporten willen krijgen. Dit vinden we belangrijk omdat dit positief bijdraagt aan de gezondheid van onze bevolking”, legt de wethouder uit.

Hij is daarom blij dat het aanbod van verschillende sporten nog groter is dan vorig jaar. Er zijn nu ook een aantal bijzondere sporten bijgekomen waarmee je normaalgesproken niet zo snel in aanraking mee komt.

Zo noemt Van der Weegen rolschaatsen en freerunnen als voorbeelden. “Dit zijn geen sporten die voor de hand liggen maar wel aanspreken”, zegt de wethouder.

Aandeel

Een belangrijke partner van het project in Bergen op Zoom is de Rabobank Zuidwest-Brabant. “Wij zijn er ook bij gebaat dat de bevolking gezond is. Een belangrijk motto van onze coörperatie is ‘aandeel in elkaar'. Daarom vinden we het belangrijk om dergelijke doelen te ondersteunen naast onze activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening”, legt Ed Vreman, directievoorzitter van de Rabobank uit.

Hij geeft daarbij aan dat hij ook met de gemeente in gesprek wil om kinderen die wel graag willen sporten maar vanwege de financiële situatie niet naar een sportvereniging toekunnen, toch aan het sporten te helpen.

Aanbod

Het aanbod van Sjors Sportief is dit jaar weer behoorlijk divers. Sigrid Noordijk, organisator gemeentebrede sport en beweegactiviteiten bij FitFabriek, geeft aan dat er dit jaar 42 aanbieders zijn. In vergelijking met vorig jaar zijn dat er 3 meer.

“Sommige van die verenigingen waren zo enthousiast dat ze meteen contact met ons hebben opgenomen of ze dit jaar weer mee mochten doen”, vertelt Noordijk.

Lees meer over:
Tip de redactie