Finale scholencompetitie veldrijden tijdens GP Adrie van der Poel

De finale van de Rabo Fiets Scholencompetitie van de gemeente Woensdrecht vindt ook dit jaar weer plaats tijdens de Grote Prijs Adrie van der Poel in Hoogerheide.   

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Woensdrechtse basisscholen kunnen op zondag 24 januari letterlijk in de fietssporen van de nationale kampioenen Mathieu van der Poel en Thalita de Jong trappen. 

Alle deelnemers aan de finalewedstrijd van de scholencompetitie rijden over hetzelfde parcours als hun grote voorbeelden later die middag zullen doen tijdens de wereldbeker veldrijden. 

Clinics

In totaal hebben meer dan vijfhonderd kinderen de voorbije maanden de fijne kneepjes van het veldrijden onder de knie gekregen. Wielervereniging RSC Zuidwesthoek heeft samen met de gemeente, de Brede Welzijnsinstelling (BWI), het ZuidWestHoek College, de organisatie van GP Adrie van der Poel en de Rabobank Zuidwest-Brabant clinics gegeven bij de groepen 7 en 8.

De grote finale van de scholencompetitie vindt dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens de GP Adrie van der Poel.

Inschrijvingen

Volgens Stan Jansen van RSC Zuidwesthoek was de eerste finaledag op een echt wereldbekerparcours vorig jaar meteen een schot in de roos. "Er deden meer dan vijftig kinderen mee. Zij konden ervaren hoe het is om op een echt parcours met publiek te mogen rijden." Voor dit jaar lopen de inschrijvingen minder storm.

"We zitten nu nog op zo’n twintig kinderen, maar we hopen dat de laatste dagen nog wat aanmeldingen binnenkomen. We merken dat de scholencompetitie dit jaar wat minder de aandacht bij de scholen heeft. De leerlingen waarderen onze clinics wel heel erg en vonden vorig jaar de finaledag ook heel erg leuk. Maar uiteindelijk zijn het toch de ouders en leraren die de kinderen enthousiast moeten maken."

Huldiging

Jansen roept daarom kinderen die nog graag willen meedoen op om zich aan te melden. De finalewedstrijd is om 13.00 uur. Later die middag komen ook de elite vrouwen en mannen nog in actie in Hoogerheide.

De winnaars van elke categorie (jongens groep 7, meisjes groep 7, jongens groep 8 en meisjes groep 8) zullen ook op het officiële podium van de GP Adrie van der Poel gehuldigd worden. De nummers één krijgen uit handen van de directievoorzitter Rabobank Zuidwest-Brabant, Dhr. Ed Vreman, bovendien nog een extra mooie prijs.

Lees meer over:
Tip de redactie