Twintigtal dode en verwaarloosde dieren aangetroffen in Steenbergen

De dierenpolitie heeft maandagmiddag een verwaarloosde jonge hond, een cavia, een hamster en enkele vogels meegenomen uit een woning. Daarnaast trof de dierenpoltiie in de garage en schuur nog eens een twintigtal dode dieren aan.

De dierenpolitie had een tip binnengekregen over de woning en besloot om langs te gaan.

Een dierenagent keek in de bijkeuken en zag daar een jonge Amerikaanse Stafford in zijn eigen ontlasting liggen. Omdat het dier een zwakke indruk maakte en er geen eten en drinken in de buurt was, werd contact telefonisch contact gezocht met de eigenaar. Omdat hij aangaf niet van plan te zijn naar huis te komen, liet de dierenpolitie zichzelf binnen.

Omdat binnen ook een hamster, een cavia en een grasparkiet werden aangetroffen zonder eten en drinken, werden voor de zekerheid ook een aangrenzend schuurtje en een garage gecontroleerd.

Daar vond men een grote kooi met vier cavia’s waarvan er nog maar één in leven was. In de garage vond men diverse vogelkooien waarin een zestiental dode vogels lagen. Slechts enkele grasparkieten en een duif hebben de slechte verzorging overleefd.

Relatieproblemen

De politie meldt dat de eigenaar heeft verklaart dat relatieproblemen tot deze situatie hebben geleid. "Aangezien dit geen excuus is om dieren zonder eten en drinken te laten zitten, is tegen de 27-jarige man proces-verbaal opgemaakt." De dieren zijn uit de woning gehaald en krijgen goede verzorging op een opvangadres.

Lees meer over:
Tip de redactie