Agent die mishandeling wil voorkomen zelf in gezicht geslagen

Een agent die een mishandeling in de Bergse binnenstad wilde voorkomen, is vervolgens zelf door een omstander in elkaar geslagen. Dat meldt de politie maadag.

De agent was zondagavond rond 20.10 uur getuige van een mishandeling in de Fortuinstraat. De dader, een 22-jarige Bergenaar, ging er echter direct vandoor. De agent zette de achtervolging in en kon hem in de Nieuwstraat aanhouden.

De Bergenaar verzette zich hevig en wist de aandacht van twee omstanders te trekken.

Pepperspray

Beide mannen besloten zich te bemoeien met de aanhouding, waarbij een van hen, een 45-jarige Bergenaar, de agent begon te slaan. De diender incasseerde tot tweemaal toe een vuist in zijn gezicht. Hij moest uiteindelijk naar zijn pepperspray grijpen om de 45-jarige Bergenaar op afstand te houden.

Een buurtbewoner heeft eerste hulp verleend aan de gewonde agent, die later in het ziekenhuis behandeld moest worden aan zijn verwondingen. Ook het slachtoffer van de mishandeling aan de Fortuinstraat is nagekeken door het ambulancepersoneel. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling. Beide Bergse verdachten zitten nog vast.

Lees meer over:
Tip de redactie