De Bergse Sociaal Democraten (BSD) zijn er niet op gerust dat de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) van de drie Brabantse Wal-gemeenten niet opnieuw wordt getroffen door fraude.

Uit beantwoording door de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen op vragen uit beide gemeenteraden blijkt dat de medewerkster, die in oktober betrapt werd op het verduisteren van gemeenschapsgeld, was ingehuurd via een extern bureau.

BSD-raadslid Piet van den Kieboom roept daarom via een serie schriftelijke vragen op tot extra screening van medewerkers.

De fraude bij de gezamenlijke sociale dienst van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht kwam in oktober vorig jaar aan het licht. De drie gemeenten brachten naar buiten dat in de maanden juli en augustus voor een bedrag van 100.000 euro was verduisterd door één medewerkster.

In december meldde de politie dat in het kader van het onderzoek nog vier Zeeuwen zijn aangehouden. Drie van hen hadden ten onrechte geld gekregen via de ISD. De vierde verdachte, een 37-jarige vrouw uit Middelburg, wordt verdacht van de oplichting.

Lees meer op de Internetbode