Marijke Vos voorgedragen als nieuwe wethouder vanuit D66-fractie

De Steenbergse D66-fractie heeft Marijke Vos (61) naar voren geschoven als nieuwe als nieuwe wethouder Milieu, Economie en Financiën in Steenbergen.

Vos moet oud-wethouder Vincent van den Bosch gaan vervangen die in november van dit jaar zijn functie als wethouder heeft neergelegd.

Fractievoorzitter Eric van der Spelt: "Marijke heeft haar netwerk in Brabant; zij heeft veel ervaring, ook met deze portefeuille en niet onbelangrijk zij kent de regio. Zij kan door haar ervaring als wethouder zo instromen in het college halverwege deze raadsperiode".

Volgens het partijbestuur heeft Vos al tien jaar ervaring als wethouder in de gemeente Drimmelen voor Groen Drimmelen (VP/D66). In totaal zit Vos al twintig jaar in de politiek. Marijke Vos zelf is ook heel enthousiast: "Ik heb veel zin om te beginnen."

Vertrouwen

"Steenbergen is een gezellige en mooie gemeente en heeft de potentie om op het gebied van duurzaamheid grote stappen te kunnen maken", aldus Vos. "Ik dank de D66 afdeling voor het vertrouwen in mij en wil snel aan de slag met de ondernemers, inwoners en verenigingen om Steenbergen en de regio nog meer op de kaart te zetten."

De gemeenteraad moet in de raadsvergadering van 28 januari een beslissing nemen over de voordracht. Als de raad akkoord gaat, wordt Marijke Vos per 1 februari 2016 benoemd als wethouder.

Lees meer over:
Tip de redactie