Inhaalslag in klein wegenonderhoud in 2016 Woensdrecht

Het wegenonderhoud in de gemeente Woensdrecht zal zich in 2016 voornamelijk richten op het klein en middelgrote onderhoud. Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal is die aanpak nodig om heel wat kleine zaken weg te werken.

"We kiezen er dit jaar bewust voor om wat minder grote projecten op te pakken en meer ruimte over te houden van voor het herstellen van de kleine en middelgrote onderhoudsklussen", aldus Van Agtmaal.

In het uitvoeringsprogramma voor 2016 van het wegenbeheerplan staat in ieder geval de aanpak van de Wouwbaan en Duinstraat in Hoogerheide, de Wilhelmietenstraat in Huijbergen en de Pannenhoef bij Ossendrecht onder handen worden genomen.

Volgens Van Agtmaal zijn de vier straten stuk voor stuk toe aan een grondige opknapbeurt. "De Duinstraat heeft veel te lijden gehad onder de bouwwerkzaamheden van De Hoef. Die straat moet nodig weer vlak gemaakt worden", verklaart de wethouder.

Dat geldt volgens hem ook voor de Wouwbaan en Pannenhoef, die beide een opknapbeurt kunnen gebruiken. "AKT stelde onlangs nog terecht vragen over de situatie op de Pannenhoef. Daarom pakken we de weg dit jaar aan." In de Wilhelmietenstraat gaat niet alleen het wegdek op de schop, maar combineert de gemeente de werkzaamheden met de nieuwe riolering die daar wordt aangelegd.

Klein onderhoud

Naast de vier grote projecten zal de gemeente in 2016 vooral aandacht hebben voor het kleine onderhoud. "Normaal gesproken wachten we daarmee totdat de hele straat op de schop gaat, mits de veiligheid natuurlijk niet in het geding komt."

"Daardoor blijft een ergernis vaak lang liggen en zijn we soms ook duurder uit, doordat we de hele straat openbreken. In de hele gemeente ligt best veel klein en middelgroot onderhoud. Daarom is 2016 even een tussenjaar, waarin we extra aandacht hebben voor die klussen", legt Van Agtmaal uit.

Voor de winter heeft de gemeente al een schouwronde gedaan. In februari/maart, voor de intrede van de lente, zal een tweede inspectieronde worden uitgevoerd om eventuele winterschade op te nemen in het uitvoeringsprogramma. "Dan hebben we ook precies in kaart welke plaatsen we in 2016 allemaal zullen aanpakken", aldus Van Agtmaal.

Lees meer over:
Tip de redactie