Dode en gewonden bij aanrijding op Rooseveltlaan in Bergen op Zoom

Op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom zijn maandagavond twee auto’s op elkaar gebotst. Hierbij raakte drie mensen gewond, waarvan één in het ziekenhuis in Rotterdam is overleden.

De melding kwam rond 22.15 uur binnen, waarna de hulpdiensten massaal zijn uitgerukt. 

Zowel de politie, als meerdere ambulances, de brandweer en een traumahelikopter uit Rotterdam waren aanwezig. Door het ongeluk is één van de auto’s op zijn kop terecht gekomen. Hierbij kwamen de twee inzittenden bekneld te zitten.

Het gaat om een 52-jarige vrouw uit Huijbergen en een 59-jarige man uit Bergen op Zoom. De inzittenden zijn door de brandweer uit de auto gehaald. De vrouw werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht.

Voor de man werd de traumahelikopter opgeroepen. Hij werd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht, maar daar is hij overleden aan zijn verwondingen.

Aanhouding

De bestuurder van de andere auto, een 28-jarige man uit Bergen op Zoom werd meteen aangehouden en moest geboeid op de grond gaan zitten naast de auto. De man is gecontroleerd door het ambulancepersoneel en werd geboeid per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar voor andere weggebruikers. Twee agenten zijn licht gewond geraakt bij de arrestatie. De Rooseveltlaan en de kruising werden door de politie afgezet. Er is een uitgebreid onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie