De Volkspartij in Steenbergen is nog vóór de kerstdagen met vier zetels één van de grootste partijen binnen gemeente Steenbergen.

Hoewel Bart Suijkerbuijk, oud raadslid VVD Steenbergen, wilde stoppen met politieke bezigheden en van plan was om uit de raad te gaan, heeft hij zijn zetel behouden en meegenomen naar de Volkspartij. Ger de Neve is daar zeer blij mee. VVD Steenbergen is daar niet over te spreken.

Er is al geruime tijd sprake van een klik tussen raadsleden van de Volkspartij en oud-raadslid VVD Steenbergen Bart Suijkerbuijk. Oud-raadslid VVD Steenbergen, want daartoe heeft Suijkerbuijk zelf een besluit genomen. Een besluit dat hij begin november 2015 reeds kenbaar heeft gemaakt binnen de partij VVD Steenbergen.

Wethouder Petra Lepolder zegt daarover: "We wisten dat Bart wilde stoppen en uit de raad zou gaan. We hadden afgesproken dat we zouden gaan kijken hoe we de fractie verder zouden gaan vormgeven. Het is niet integer hoe het nu is gegaan, maar hij heeft het recht om de zetel mee te nemen."

Wrang

Dat Suijkerbuijk de zetel zou meenemen, was aanvankelijk niet aan de orde. Hij zou aan Nicky Broos, oud-raadslid VVD Steenbergen die vanwege Willem van de Berge (PvdA) vertrok in 2014, zijn zetel terug willen geven. Wrang is het echter wel aangezien in dit najaar van 2014 de oorspronkelijke zetel van Broos overgegaan is naar Suijkerbuijk.

Nu zou hij deze zetel terug hebben willen geven. Nicky Broos: "Hij heeft mij persoonlijk gevraagd of ik terug wilde keren. Dat zou ik wel willen, maar als hij zijn zetel houdt, houdt het op." Van teruggave is geen sprake meer. Ger de Neve, Willy Knop, Michel Lambers en Jos de Weert van de Volkspartij juichen dit toe.