Veel publiek bij opening nieuwe Scheldeweg in Hoogerheide

De nieuwe Scheldeweg in Hoogerheide is vrijdag officieel weer geopend. De afgelopen maanden is de weg in een recordtempo omgelegd, waardoor het verkeer weer de natuurlijke glooiing van de Brabantse Wal volgt.

Tussen de Onderstal en de Nieuweweg krijgen automobilisten te maken met een hellingsgraad van zeven procent.

Wethouder Hans de Waal en Martin Dees van aannemersbedrijf KWS toonden bij de officiële opening dat zelfs een tachtig jaar oude Bugatti 44 weinig moeite heeft met "de prettige glooiing" van de nieuwe Scheldeweg.

De openingsrit van De Waal en Dees werd gadegeslagen door tientallen mensen die uit nieuwsgierigheid een kijkje kwamen nemen bij de officiële opening van de Scheldeweg.

Verbazing

Een wandeling vanaf de noordzijde over het fietspad en nieuwe asfalt van de Scheldeweg leverde veel verbazing op bij de aanwezige raadsleden en omwonenden.

De eerste meters volgt de nieuwe weg het oude tracé, maar ter hoogte van de voormalige vrachtwagenparkeerplaats, die in het nieuwe ontwerp is verdwenen, duikt de weg de diepte in.

Gelijkvloerse kruising

Meest bijzondere aan de nieuwe weg is dat het betonnen viaduct uit de jaren zeventig plaats heeft gemaakt voor een gelijkvloerse kruising met de Onderstal.

Voorbij de Onderstal is het volledige zuidelijke talud van het voormalige viaduct afgegraven, waardoor de Scheldeweg weer de natuurlijke glooiing omhoog volgt.

De Waal refereert naar het moment dat hij in oktober de eerste hap uit het viaduct mocht nemen. "Ook toen was er veel belangstelling en was er ook wel wat kritiek te horen over het feit dat het viaduct zou verdwijnen. Nu hoor je er niemand meer over en heeft iedereen het over wat een mooie weg het is geworden. Bovendien hebben we er weer een nieuwe blikvanger bij", wijst hij naar het noordelijke talud dat als uitkijkpunt is blijven staan.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie