Sloop van 39 woningen aan de Vogelenzang start half januari

De sloop van de Vogelenzang in Halsteren gaat in de tweede helft van januari van start. Het gaat om de sloop van 39 woningen die al leeg staan.

De voormalige bewoners hebben inmiddels een vervangende woning gevonden. Het gaat om drie complexen van de Nachtegaal, twee woningen aan de Laurent Rampartstraat en de laagbouw van de Leeuwerik.

Veranderingen

Ook een ander deel van De Leeuwerik staat op de nominatie om gesloopt te worden en dat leidt tot onrust bij enkele bewoners. Gebouw de Leeuwerik wordt nu gedeeltelijk gesloopt om ruimte te maken voor een nieuwe weg. Het complex Nachtegaal wordt gesloopt om ruimte te maken voor parkeerplaatsen en nieuwbouw. Deze veranderingen moeten de leefbaarheid en toegankelijkheid van Halsteren sterk verbeteren. De huidige bewoners moeten daarvoor wijken.

Januari 2017

Een ander deel van complex de Leeuwerik staat op de nominatie voor sloop na januari 2017. Bewoners krijgen tot dan de tijd om te verhuizen, en worden daarbij begeleid door een gebiedsconsulent. "Stadlander realiseert zich dat we bij een sloopbesluit de betrokken bewoners een heel vervelende boodschap brengen. We streven ernaar iedere huurder te helpen aan een vervangende woning van zijn of haar keuze", zegt woordvoerder Bert Jansen van wooncoöperatie Stadlander.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie