Koningspaar bezoekt Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen op dinsdag 16 februari een bezoek aan de gemeenten Woensdrecht, Bergen op Zoom en Rucphen. 

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag bekend gemaakt.

Het koninklijk paar brengt onder meer een bezoek aan de Brabantse Wal om diverse initiatieven vanuit bewoners en ondernemers in de drie gemeenten aanschouwen.

Bij de Volksabdij in Ossendrecht worden zij zij door de Brabantse commissaris van de koning, Wim van de Donk en de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen ontvangen. Ook de burgemeesters Frank Petter van Bergen op Zoom en Marjolein van der Meer-Mohr van Rucphen zullen aanwezig zijn.

Zuidwesthoek College

Het gezelschap brengt in Ossendrecht een bezoek aan het Zuidwesthoek College, dat door het NOC*NSF erkend is als topsportvriendelijke school. Het echtpaar zal met enkele wielertalenten van het Wielercollege spreken en fietsclinics bijwonen.

Daarna volgt een gesprek met initiatiefnemers van onder andere zorgcoöperatie Putte over de vernieuwde aanpak binnen de zorg en de wijze waarop in de regio met de decentralisatie van zorgtaken naar de gemeenten wordt omgegaan.

Oudste hotel

Daarna staat een tour over de Brabantse Wal op de planning, waarbij de water- en steilranden worden aangedaan. In Bergen op Zoom brengt het gezelschap een bezoek aan De Draak, het oudste hotel van Nederland. Ook een bezoek aan het Markiezenhof staat op het programma.

Daar wordt ingegaan op de sociale en economische situatie van de regio. Het echtpaar zal onder meer spreken met medewerkers en klanten van het mobiliteitscentrum van Philip Morris, maar ook kennismaken met de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van biobased economy. 

Het bezoek aan Bergen op Zoom eindigt met een rondetafeldiscussie met ondernemers, waarna het paar nog doorgaat voor een rondetafelgesprek en een discussie over criminaliteit in Sprundel.

Tip de redactie