Dorpsplatforms Woensdrecht willen beter onderhoud fietspaden

De voorzitters van de vijf dorpsplatforms in de gemeente Woensdrecht pleiten voor een kwaliteitsslag voor de gemeentelijke fietspaden.

Volgens Jac Smeijers, voorzitter van dorpsplatform Woensdrecht, laat het onderhoud van diverse fietspaden te wensen over. Als voorbeeld noemt hij het fietspad tussen Woensdrecht/Hoogerheide en Bergen op Zoom.

"De huidige bestrating is een wirwar van verschillende soorten steen, tegels, betonplaten en klinkers. Vooral de strook bij Korteven is een zeer moeilijk te berijden gedeelte, waar asfalt meer dan welkom zou zijn", zegt Smeijers.

Hij wijst ook op het betegelde fietspad in Huijbergen voor fietsers die vanaf Wouwse Plantage het dorp komen inrijden en de fietspaden tussen Hoogerheide en Calfven.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal ondersteunt het verzoek van de platforms om een kwaliteitsslag te realiseren voor de fietspaden. "Ik ga graag met hen hierover in gesprek", nodigt hij uit.

Van Agtmaal

Van Agtmaal verwijst naar het nieuwe Gemeentelijke Verkeer- en Vervoerplan (GVVP) van de gemeente. "Daarin brengen we de fietspaden onder, maar ook het inrichten van wegen, parkeren, sluiproutes, omgaan met gedrag in het verkeer enzovoorts."

Hij vervolgt: "Zodra het conceptstuk gereed is, zullen wij een bijeenkomst met de platforms beleggen om hun input op te halen. Daarnaast willen wij ook partijen als buurtpreventie, KBO, provincie, ANWB, scholen en fietsverenigingen bij dit stuk betrekken."

De wethouder verwacht dat de bijeenkomst in het eerste kwartaal van 2016 zal plaatsvinden.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie