Nieuwe wijkagent Halsteren en Lepelstraat is klaar voor uitdaging

De bewoners van Halsteren en Lepelstraat kunnen in het nieuwe jaar een andere wijkagent tegenkomen. Bouke Bakker draagt per 1 januari 2016 het stokje over aan Diana Schetters. 

Na haar eerdere werkervaringen in andere politieteams én in de zorg maakt ze de overstap naar het wijkagentschap om meer in contact te staan met de burgers. "Ik ga met veel enthousiasme deze uitdaging aan", vertelt de 39-jarige Schetters.

Ze wordt de nieuwe wijkagent in de buurtschappen Kladde en Klutsdorp in Halsteren en Lepelstraat. Een hele uitdaging, maar daar is Schetters wel voor in. Na acht jaar in de zorg werkzaam te zijn geweest gaf ze een totaal andere wending aan haar leven.

"Op mijn 27ste startte ik met de opleiding 'allround politie'. De onvoorspelbaarheid in het politievak trok mij altijd al en ik dacht: het is nu of nooit", zegt ze.

Schetters, die ook werkzaam blijft op het politiekantoor van Bergen op Zoom, hoopt als wijkagent meer in contact te staan met burgers en netwerkpartners.

Advies

De lijn tussen Bakker, de huidige wijkagent Halsteren en Lepelstraat, en Diana Schetters blijft kort. Ze werken allebei in dezelfde kantoorruimte.

"Ik kan dus altijd nog even bij hem terecht voor wat vragen of advies. Daarnaast staan er een aantal dagen ingepland, waarop we samen diensten draaien."

Schetters hoopt dat in de loop van de tijd de burgers haar gaan herkennen.

Tip de redactie