Playmobil-verzamelaar stelt collectie tentoon in Hoogerheide

Playmobil-verzamelaar Edwin Sebrechts uit Hoogerheide stelt vanaf zaterdag een groot deel van zijn speelgoed tentoon in zijn woonplaats. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de 45-jarige Sebrechts in vervulling.

Hij verzamelt al een aantal jaren het "mooie speelgoed Playmobil", maar zijn materiaal is zo omvangrijk dat alles nog amper in zijn woning opgeborgen kan worden.

Vanaf 19 december stelt hij een groot deel van zijn verzameling tentoon in een pand aan de Raadhuisstraat in Hoogerheide. De tentoonstelling Met Playmobil door de tijd – Van Toen naar Nu is tot en met de eerste week van januari te bezichtigen.

De ramen van het pand, dat door de tegenover gelegen Jumbo supermarkt gratis ter beschikking is gesteld, zijn nog geblindeerd.

Vier jaar geleden

"Ik ben pas vier jaar terug begonnen, maar mijn kinderen waren echter al eerder verzot op alles wat met Playmobil te maken had. Er ging dan ook geen verjaardag of ander kinderfeestje voorbij zonder een cadeau van Playmobil", vertelt Sebrechts.

De hoeveelheden figuren, gebouwen en vervoermiddelen die nu al zichtbaar zijn, doen op zijn minst vermoeden dat hij in zijn prille jeugd al aan het verzamelen is geslagen.

Sebrechts toont een boek met daarin al het speelgoed dat Playmobil tot op de dag vandaag op de markt heeft gebracht. "Dit boek is mijn Bijbel. Aan de hand hiervan kan ik mijn collecties compleet maken."

Verlanglijstje

Een expositie stond al lang op zijn verlanglijstje. Sebrechts is dan ook "bijzonder blij" dat hij voor de komende weken de expositieruimte gratis ter beschikking heeft gekregen.

De expositieruimte is niet iedere dag voor het publiek geopend. Op de openingsdag aanstaande zaterdag zal Sebrechts in ieder geval aanwezig zijn.

Voor de periode daarna zullen de openingsdagen en -tijden worden aangekondigd op het etalageraam van het pand.

Lees meer over:
Tip de redactie