Met een nieuw verkeersplan hoopt de gemeente Bergen op Zoom een einde te maken aan de verkeersopstoppingen in Halsteren.

Vanaf de Steenbergseweg komt er een aansluiting op Vogelenzang tussen de gebouwen Leeuwerik en Nachtegaal door.

De huidige aansluiting van de Jan van den Berghstraat op Vogelenzang verschuift richting de Dorpsstraat en wordt tweerichtingsverkeer. Deze aansluitingen geven gemakkelijk toegang tot twee grote parkeerplaatsen achter de dorpssupermarkten en maken een nieuwe doorgang door het dorpshart mogelijk.

Winkeliers maken zch echter zorgen omdat zij verwachten ontzichtbaar te worden voor het winkelend publiek. Bij de omwonenden speelt vooral de vraag hoe veilig de nieuwe verkeerssituatie is vanwege de nieuwe aansluitingen.

Problemen

"De situatie zoals die nu geschetst wordt zit theoretisch goed in elkaar maar wij denken dat het in de praktijk problemen gaat opleveren", voorspelt Geert Baartmans, voorzitter van de dorpsraad. De gemeente onderschat volgens Baartmans de verkeersdrukte op de Steenbergseweg en dan met name de fietsstroom.

"Er is geen veiliger oplossing realiseerbaar”, aldus Gerben Geijsel, adviseur mobiliteit van de Gemeente Bergen op Zoom. Er wordt onder meer rekening gehouden met het hoogteverschil tussen de Steenbergseweg en de Parallelweg. Daardoor wordt het fietspad ook iets verhoogt.

De werkzaamheden moeten naar verwachting uiterlijk maart 2016 van start gaan.