Ruud van den Belt is maandag officieel geïnstalleerd als burgemeester van Steenbergen. Tijdens een raadsvergadering werd door de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, de eed afgenomen bij Van den Belt.

Voorzitter van de raad, Jeroen Weerdenburg, overhandigde de ambtsketen en de voorzittershamer waarna de nieuwe burgervader zelf het woord kreeg.

Droom

“Het is bijzonder om hier vandaag te zijn”, zo stelde Wim van de Donk. "Ik weet dat dit een droom voor je is die uitkomt. Bij de eerste gesprekken werd al duidelijk dat je met geestdrift en ambitie deze gemeente verder wil brengen."

Na het afleggen van de officiële eed werd Van den Belt welkom geheten door de gemeenteraad, door het college en door de burgemeesterskring. Jeroen Weerdenburg haalde daarbij het Koningslied aan. "Daar sta je dan. Je zag dit moment al zo vaak in je dromen. Daar is ’t dan. De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier. Ben je er klaar voor? Kun je dat ooit echt zijn?” Weerdenburg benadrukte daarbij dat Steenbergen de laatste tijd veelal negatief in het nieuws is geweest. “Ik hoop en vertrouw er op dat u er klaar voor bent."

Speech

Als laatste was het aan de nieuwe burgemeester zelf de beurt om zijn speech te houden. "Tja, daar sta je dan", grapte hij. Van den Belt heeft de gemeente Steenbergen regelmatig bezocht en zich al helemaal ingelezen in de gemeente. "Steenbergen is een prachtige Brabantse gemeente. Er kan een grote rol klaarliggen voor Steenbergen, tussen Antwerpen en Rotterdam in. Hierbij biedt de A4 nieuwe kansen. Kansen die ik graag met u wil benutten."

Daarnaast stelde hij dat het belangrijk is om er te zijn voor de inwoners. "Daar wil ik dan ook fors op investeren. De laatste weken waren rumoerige weken, maar ik roep iedereen op om het debat met elkaar aan te blijven gaan. Dat kan ons alleen maar verbinden." Met een klap van de voorzittershamer sloot Ruud van den Belt zijn eerste Steenbergse raadsvergadering.