Woningcorporatie Stadlander start in februari 2016 met de sloop van de 68 woningen aan de Plataanstraat in de wijk Gageldonk-West in Bergen op Zoom

De huizen zijn nu nog via antikraak bewoond, maar de bewoners moeten uiterlijk 1 februari 2016 vertrokken zijn. 

Stadlander heeft de bruikleenovereenkomsten met de bewoners eind vorige week opgezegd. De oorspronkelijke bewoners zijn eerder al verhuisd naar een nieuwe woning.

De woningen zullen niet direct gesloopt worden na het vertrek van de tijdelijke bewoners. Stadlander verricht eerst een aantal onderzoeken om vast te stellen of er asbest aanwezig is. Die onderzoeken staan gepland voor de eerste week van februari.

"We hebben in principe voor al onze woningen in beeld of er wel of geen asbest aanwezig is, maar in de praktijk blijft het lastig om met 100 procent zekerheid te voorspellen waar, hoe en welk soort asbest is gebruikt", ligt woordvoerder Bert Jansen toe.

Stadlander hoopt eind 2016 te kunnen beginnen met de wederopbouw van de straat. Hoe de definitieve invulling van het woongebied eruit komt te zien, is nog niet bekend. Daarover is Stadlander nog in gesprek met potentiële bouwbedrijven en de gemeente Bergen op Zoom.