Tennisvereniging De Meet uit Ossendrecht mag zich een van de drie leukste tennisclubs van Nederland noemen.

De Ossendrechtse vereniging was samen met ALTC Joy Jaagpad uit Amsterdam en TV Carolus uit Helmond genomineerd voor de titel Vereniging van het Jaar 2015 van de KNLTB.

Die eer ging uiteindelijk naar de Amsterdamse club, maar niettemin heerst er bij leden vooral trots dat hun private vereniging het zover geschopt heeft.

Mooie prestatie

Of ze nu als tweede of derde zijn geëindigd, weet voorzitter Mark Ketelaars niet. “Dat heeft de jury niet bekendgemaakt. Wij waren al blij met de nominatie. Als je als kleine vereniging in de top drie van Nederland zit, is dat al een hele mooie prestatie”, meent hij.

Aan de verkiezing van Vereniging van het Jaar deden dit jaar honderden verenigingen mee. De bekendmaking was afgelopen zaterdag tijdens het jaarcongres van de KNLTB in Apeldoorn.

“Nederland telt 1700 tennisverenigingen. Iedereen kon zich voor de verkiezing aanmelden. De jury heeft uit de honderden aanmeldingen uiteindelijk drie genomineerden gekozen. Dat je dan in dat rijtje staat, dat is toch wel bijzonder”, glundert Ketelaars.

Geprivatiseerd

De voorzitter ziet de nominatie als een bevestiging dat De Meet goed bezig is. “Wij zijn een geprivatiseerde vereniging, wat betekent dat wij alles zelf moeten doen. Van het schoonmaken van de wc’s, tot het onderhoud van onze banen. Desondanks zijn we als vereniging financieel gezond. We hebben momenteel zelfs ruim 80.000 euro in kas, dat we reserveren voor de aanleg van onze nieuwe banen. Dat doen we helemaal zelf.”

Vanwege de privatisering staat De Meet ook binnen de gemeente Woensdrecht bekend als een van de meest vooruitstrevende verenigingen. Dat bevestigde de Ossendrechtse tennisclub onlangs nog door 54 zonnepanelen te plaatsen op het dak van het clubgebouw en kantine en zo dus een investering voor de toekomst te doen.

In het recente verleden vormde De Meet haar sportpark al om door overal allwheater-banen aan te leggen en werd er een minibaantje voor de jeugd gerealiseerd.

Trots

Ketelaars vermoedt dat die initiatieven hebben bijgedragen aan de nominatie. “Wij hebben een zeer uitgebreide mail uitgedaan bij onze aanmelding. Het feit dat onze driehonderd leden alles zelf betalen en zelf doen en dat we toch financieel gezond zijn, dat is wel iets om trots op te zijn.”