De officiële opening zal pas in het voorjaar zijn, maar kinderen kunnen zich vanaf dinsdag al uitleven in het nieuwe speelbos bij de Volksabdij in Ossendrecht.

De afgelopen weken is er flink wat werk gezet door de vrijwilligers van de Volksabdij. De grootste slag is gemaakt tijdens de Natuurwerkdag begin deze maand, waarbij maar liefst dertig mensen de handen uit de mouwen staken om het speelbos, dat tussen het restaurant en de Vlindertuin ligt, vorm te geven. "Het leuke was dat er ook een grote groep kinderen aanwezig was", vertelt Marisa Godschalk van de Volksabij.

Ideeën

"De kinderen hadden al meteen een hoop ideeën voor het speelbos. Ze hebben bijvoorbeeld een aantal stammen tegen een boom geplaatst, waardoor er nu een soort hut is ontstaan. Dat is ook de bedoeling van ons speelbos. Dat kinderen lekker hun fantasie kunnen gebruiken tijdens het buiten spelen."

Al die ideeën hebben de Volksabdij in ieder geval zo geïnspireerd dat er binnenkort een ideeënbus komt, zodat kinderen nog meer plannen kunnen aandragen voor het speelbos. In het bos zelf is veel ruimte gecreëerd door rododendrons en andere struiken weg te halen, terwijl de bomen zijn blijven staan en de heuvels nu meer tot uiting komen.

Verstoppertje

Godschalk ziet het speelbos al voor zich. "Het zou mooi zijn als het deze winter gaat sneeuwen, dan kunnen de kinderen hier sleetje rijden. Het is ook een mooie plek om verstoppertje te spelen of andere bosspelletjes te doen."