Zo’n 54 woningen hebben in de nacht van zaterdag op zondag enkele uren zonder stroom gezeten als gevolg van een grote brand in de Turkse supermarkt Oranje aan de Kastanjelaan in Bergen op Zoom. 

De brand brak rond 23.30 uur uit. De brandweer schakelde direct op naar een grote brand en rukte met meerdere voertuigen uit.

De brand woedde in de supermarkt en in het trappenhuis van de flat boven de supermarkt. Volgens de brandweer zijn er zes mensen via het dak met de hoogwerker naar beneden gehaald omdat zij niet meer naar beneden konden. De brandweer heeft de winkel open gebroken en de brand vanuit binnen geblust.

Brandmeester

De brandweer gaf na ongeveer anderhalf uur het sein brandmeester. Door de brand viel de stroom uit bij zo’n 54 woningen in de Lijsterbeslaan en in de Eikstraat. Na het ventileren van het pand kon Enexis de stroom weer herstellen.

Eerder brand

Het is niet de eerst keer dat er brand woedt in deze supermarkt, die is gelegen naast de Action. In oktober 2012 rukte de brandweer ook met groot materieel uit om dat er brand woedde in de winkel. Verschillende huizen in de buurt werden toen ontruimd omdat er mogelijk een gaslek was in de winkel.