Bij een grote controle in en rond Steenbergen hebben de politie, Belastingdienst en de gemeente samen voor 28.500 euro aan openstaande boetes en belastingschulden kunnen innen. 

De controle richtte zich op de aanpak van woninginbrekers, overvallers en straatrovers.

De politie maakte daarbij gebruik van een ANPR-camera op de Zeelandweg-Oost, die automatisch nummerborden scande. Ook reden agenten met een onopvallende auto door Steenbergen die eveneens nummerborden kon controleren. Van de 2500 voertuigen die de scanners passeerden, werden er 49 aan de kant gezet voor een uitgebreidere controle.

Belastingdienst

De Belastingdienst deed de grootste vangst door beslag te leggen op negen auto’s, waarvan vier direct door een bergingsbedrijf zijn weggetakeld. Nog eens negen chauffeurs werden aangehouden, omdat zij in Nederland wonen maar met een auto met een buitenlands kenteken rijden. Zij kregen een naheffing van vijftienhonderd euro per auto. Eén bestuurder moest achthonderd euro betalen, omdat hij met een auto met handelaarskentekens rondreed. In totaal kon de Belastingdienst voor elfduizend euro aan openstaande boetes innen.

Ook de gemeentelijke belastingsamenwerking had beet. Er werd één auto in beslag genomen en er kon voor 3300 euro aan openstaande gemeentelijke belastingen worden ingediend.

DNA

De politie trof ook negen mensen aan die bekend staan als inbrekers, overvallers of straatrovers. De agenten noteerden hun gegevens. Eén persoon moest nog DNA  afstaan. Ook deelde de politie nog twee bekeuringen uit voor het rijden zonder helm en het rijden met een vals kentekenplaat.