De gemeenteraad van Steenbergen neemt op woensdag 25 november een besluit over het wel of niet bouwen van een azc in de gemeente Steenbergen. 

Tijdens een besluitvormende vergadering wordt het raadsvoorstel besproken waarbij uit wordt gegaan van de opvang van tweehonderd tot driehonderd personen, voor de duur van twee jaar verspreid over twee of meerdere locaties.

Het college opperde eerst een asielzoekerscentrum voor zeshonderd mensen voor een duur van vijf tot tien jaar op het braakliggende terrein op Buiten de Veste, maar volgens burgemeester Joseph Vos neemt het COA nu ook genoegen met kleinere opvanglocaties.Tijdens de oordeelsvormende vergadering op 15 oktober werd verschillend gereageerd op het voorstel.

Net als bij voorgaande vergadering krijgen insprekers die zich hebben aangemeld hiervoor de gelegenheid om in te spreken. In totaal kunnen maximaal 120 burgers aanwezig zijn. De tussenstand van het aantal aanmeldingen voor 25 november stond donderdagochtend op 62 aanmeldingen voor de publieke tribune, waaronder acht insprekers. "Het loopt dus minder hard dan vorige keer", aldus een gemeentewoordvoerster.