Er zijn mobiele camera’s geplaatst bij het gemeentehuis en bij gemeenschapscentrum de Meulvliet in Tholen. “De camera’s zijn geplaatst naar aanleiding van de bekladdingen van het gemeentehuis, Meulvliet en Westerpoort”, aldus een gemeentewoordvoerster.

“Om nieuwe bekladdingen te voorkomen, is gekozen voor videobewaking. Hiervan gaat enerzijds een preventieve werking uit. Anderzijds is het een middel om de bekladders in beeld te krijgen en passende maatregelen te nemen.” 

Vorige maand werden verschillende gebouwen in Tholen-stad beklad met leuzen en hakenkruizen. Die hielden verband met de komst van ruim 200 vluchtelingen in de Meulvliet. Zo werden er leuzen als 'whitepower en 'geen vlugtelingen' aangebracht.

De camera’s blijven in ieder geval tot en met 8 december staan. De vluchtelingen bivakkeren in de Meulvliet van 4 tot en met 7 december.

Met een kostenplaatje van 450 euro per dag, kost deze vorm van beveiliging de gemeente zo’n 9.000 euro. “Deze camera’s registreren iedere beweging in een straal van 150 – 200 meter met behulp van bewegingsdetectoren.”