Aan de Molendijk in Oud-Vossemeer is dinsdag wederom een auto in de sloot belandt. De bestuurder van de auto raakte gewond en werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. 

Een tractor had even daarvoor olie gelekt op de Molendijk, waardoor de bestuurder die de bocht wilde nemen in de slip kwam. De auto reed hierna rechtdoor de dijk op, en vervolgens weer af de sloot in. 

De weg is enige tijd afgesloten geweest omdat een gespecialiseerd bedrijf de olie moest opruimen. 

Snelheid

De Molendijk staat bekend om de vele ongelukken die in het verleden gebeurd zijn. De snelheid is daarom enkele weken geleden teruggebracht naar 60 kilometer per uur.

Gedeputeerde Harry van der Maas bracht eind augustus nog een bezoek aan de Molendijk in Oud-Vossemeer. Hij ging in gesprek met omwonenden over maatregelen rondom de verkeersveiligheid op de Molendijk.

Hoewel de gemeente als tijdelijke oplossing borden plaatste met een waarschuwing voor gevaarlijke bochten, mocht dat niet baten.

Ongelukken

Eind juni botste een automobilist tegen een boom op de Molendijk, waarbij de bestuurder ter plaatse overleed. Twee weken eerder vond ook al een ernstig ongeluk plaats waarbij een 60-jarige vrouw zwaargewond raakte. Eind augustus vond er ook al een ongeluk plaats, waarbij een gewonde viel.

“Met name op het eiland Tholen zijn de wegen vaak afgelegen en dat nodigt voor sommigen uit om het gaspedaal in te trappen", aldus een woordvoerder van de politie.

"Aan de Molendijk in Oud-Vossemeer gebeuren veel ongelukken. Daar controleren we dan ook extra. We kiezen vaak voor punten waar veel klachten over komen", aldus de woordvoerder.

Geluidsoverlast

"Vooral in het buitengebied zie je vaak dat er veel harder wordt gereden dan de maximale toegestane snelheid. Als er woningen langs zo’n straat staan, controleren we wat vaker. Snelheidsduivels zorgen dan niet alleen voor onveilige situaties, maar er is dan ook vaak sprake van geluidsoverlast.”