Zowel Buddha’s op de Markt in Steenbergen als De Commerce in Kruisland staan dit jaar in de Misset Horeca Café Top 100. Het café in Steenbergen belandde op de 94e plek en staat daarmee één plaats voor De Commerce uit Kruisland, dat op de 95e plek is geëindigd. 

Een delegatie van de beide horeca vertrok maandagavond naar het Mediapark in Hilversum voor de uitreiking van de Misset Horeca Top 100.

Eigenaar van De Commerce, Edwin Maas, liet middels Facebook weten een kippenvelmomentje te beleven bij het lezen van het juryrapport. Daarin staat dat De Commerce aanvoelt als één grote huiskamer.

“Speels ingericht vol met leuke grappige accenten en creaties. Tientallen verschillende gekleurde klompen, oude schilderijtjes, grappig behang, deurtjes, en (nep)raampjes”, aldus het juryrapport.

“Vanaf de buitenkant zie je het niet direct, maar binnen wacht de gast echter een levendig café, met een opverduidelijk actieve ondernemer aan het roer.”

Buddha’s

Peter Jongenelen van Buddha’s liet weten enorm trots te zijn op het behaalde resultaat. “Nu op naar de uitslag van het “Goed Getapt Programma 2015″. Deze prijs mogen we in januari in ontvangst gaan nemen waar we de maximale score van 4 x 100% hebben behaald. Wat een heerlijk vak hebben we toch!”

In het juryrapport werd ook vol lof over Buddha’s gesproken. “Ondanks de wat spirituele bedrijfsnaam is dit bovenal een fijn en modern ingericht no-nonsense café voor een wat oudere doelgroep.”

Beste café

De nummer 1 van Nederland komt eveneens uit Noord-Brabant. In den Bockenreyder ging er met de titel van ‘Beste café van Nederland’ vandoor.