Wethouder Vincent van den Bosch twijfelt of hij zijn functie kan behouden, na een incident met vlogger Vladimir Hornicek.

Eerder zei Van den Bosch nog dat hij geen reden zag om aan te nemen dat hij de gemeente Steenbergen niet meer zou kunnen vertegenwoordigen op zijn verschillende portefeuilles. "Ik heb de persoonlijke talenten, maar wellicht moet ik dit incident toch lang met mij meedragen."

Vorige week werd een raadsvergadering gehouden waarbij de politiek in debat ging over een mogelijk asielzoekerscentrum. Hoewel er een protestactie was opgezet, verliep de avond rustig.

Toen Vincent van den Bosch besloot om naar huis te gaan, werd hij 'overvallen' door Vladimir Hornicek die met zijn camera in de aanslag een paar vragen wilde stellen aan de wethouder. "Het was een combinatie van verschillende factoren, waardoor ik toen onprofessioneel heb gehandeld."

De wethouder uitte onder meer, dat Hornicek vroeger nog een leuke dorpsgek was, maar nu niet meer. "Ik had op dat moment al mijn schilden afgegooid. Het was een moment van zwakte."

Instinct

De wethouder vergelijkt het incident met een echte overval. "Het is een soort instinctmatig gedrag. Als je een crimineel met een mes voor je hebt staan, wat doe je dan? Dan vlucht je òf je biedt weerstand."

Twee dagen later, tijdens de raadsvergadering op woensdag 11 november, bood Vincent van den Bosch zijn excuses aan bij de gemeenteraad voor zijn gedrag jegens zijn collega’s en voor de mogelijke imagoschade die het incident heeft opgeleverd.

Lees meer bij Weekblad de Bode