Claudia van Steenpaal maakt op 10 december in cafe de Fles in Steenbergen bekend hoe de nieuwe politieke partij in Steenbergen gaat heten. 

Van Steenpaal zal dan ook de standpunten van de partij bekendmaken. “Een ding is zeker: bij onze partij staat de burger altijd op nummer 1", laat ze weten.

Van Steenpaal kondigde onlangs al aan dat ze zelf een partij zou oprichten. Van Steenpaal, een inwoner van Nieuw-Vossemeer, is een van de sleutelfiguren als het gaat om het verzet tegen een azc in de gemeente Steenbergen.

Zij heeft dan ook meerdere malen haar mening laten horen tijdens de raadsvergaderingen die georganiseerd werden omtrent dit vraagstuk.

Zorgen

Van Steenpaal sprak daarbij haar zorgen uit over het plan om vluchtelingen op te gaan vangen in Steenbergen. Zo zegt ze zich zorgen te maken over het grote aantal en de samenstelling van de groep vluchtelingen. "Het zijn vooral alleenreizende jonge mannen", aldus Van Steenpaal. 

Ze had naar eigen zeggen al langer het idee om de politiek in te gaan. "Maar door alles wat er nu gebeurt, zijn mijn plannen in een stroomversnelling geraakt", zei ze eerder tegen Omroep Brabant

"Tijdens de inspraakavond in Steenbergen en alles er omheen is maar weer gebleken dat de gemeenteraad die er nu zit gewoon niet goed is."