Minister Ronald Plasterk heeft donderdag, als minister van Binnenlandse Zaken, de voordracht van burgemeester Ruud van den Belt goedgekeurd.

De benoeming gaat in op 30 november 2015.

De 53-jarige Van den Belt was wethouder in de gemeente Geertruidenberg en is lid van de VVD. Van den Belt volgt Saskia Bolten op, die per 1 juli 2014 met ontslag is gegaan. Joseph Vos heeft de rol van burgemeester op zich genomen in de tussenliggende tijd.

De vertrouwenscommissie heeft eerder kandidaten geselecteerd en gesproken die op de vacature van burgemeester van Steenbergen hadden gereageerd. Tijdens een openbare raadsvergadering meldden zij: "De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft Van den Belt als een ambitieuze bestuurder met visie."

Ook noemt de commissie hem aimabel, zeer benaderbaar en weet hij hoe hij mensen mee moet krijgen. "Hij is een verbinder en een aanjager. De gemeenteraad denkt dat met de benoeming van Van den Belt als burgemeester van Steenbergen een positieve bestuurlijke impuls wordt gegeven aan de ontwikkeling van Steenbergen."