In een rap tempo zijn de achttien seniorenwoningen aan de Mgr. Poelstraat en Aalbersestraat in Hoogerheide uit het straatbeeld verdwenen.

In opdracht van Woningstichting Woensdrecht is bouwgroep De Nijs-Soffers deze maand begonnen met de sloop van de verouderde woningen.

Naar verwachting kan over enkele weken begonnen worden met de wederopbouw van het woongebied door in totaal negentien levensloopbestendige woningen terug te bouwen.  "Die bouw zal een klein jaar in beslag nemen, zodat eind 2016 de woningen weer verhuurd kunnen worden", voorspelt Koen van Haaren, manager Wonen bij de woningstichting.

De woningstichting kiest ervoor om levensloopbestendige woningen terug te laten plaatsen. Dat zijn woningen, waarbij de belangrijkste voorzieningen (keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer) op de begane grond zijn gesitueerd. De woningen zijn daardoor geschikt voor ouderen of mensen met een zorgbehoefte.

Sociale huur

Op de plaats van de achttien gesloopte woningen verrijzen het komende jaar negentien nieuwe woningen. Dertien van de woningen vallen onder de sociale huur. Zes grotere hoekwoningen zullen verhuurd worden aan mensen met een hoger inkomen.

Onder de nieuwe bewoners zullen in ieder geval een aantal oud-bewoners van de Aalbersestraat en Mgr. Poelstraat zijn. Zij hebben aangegeven graag terug te keren naar de nieuwe woningen.