Als het aan de Woensdrechtse burgemeester Steven Adriaansen ligt, wordt er binnenkort in ieder dorp een veiligheidsdag georganiseerd.

 In Ossendrecht namen het buurtpreventieteam en het dorpsplatform onlangs al het initiatief om op één dag aandacht te vragen voor verkeersveiligheid en woninginbraken. 

Daarbij gingen vrijwilligers van beide dorpsorganen samen met medewerkers van de gemeente en de wijkagent ‘s middags op pad om weggebruikers aan te spreken op hun snelheid.

Op de Burgemeester Voetenstraat en de Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan hielden zij 150 voertuigen staande. “Een deel van de hardrijders bleek uit Ossendrecht zelf afkomstig te zijn. Het was heel mooi om te zien hoe lokale mensen hun eigen dorpsgenoten daarop aanspreken. Er was dan ook veel begrip voor de actie”, zegt Adriaansen.

Inbreker

‘s Avonds richtte de actiedag zich met name op het voorkomen van woninginbraken en werden er in het kader van de actie Voetspoor ‘voetjes’ achtergelaten om bewoners er op te wijzen dat daar ook een inbreker had kunnen staan.

Adriaansen: “Het zou mooi zijn als dit initiatief ook een vervolg krijgt in andere dorpen, natuurlijk afhankelijk van wat er in die kernen leeft.”