Raadslid Erik Verbogt (Lijst Linssen) heeft vandaag bekendgemaakt per direct van de fractie van Lijst Linssen over te stappen naar de fractie van het CDA.

"Ik heb vandaag de knoop doorgehakt, een hele moeilijke beslissing kan ik u melden. Na zes jaar met de volle honderd procent mijzelf ingezet te hebben voor Lijst Linssen stop ik nu bij deze partij", aldus Verbogt.

In een brief aan de gemeenteraad laat Verbogt weten dat het voor hem een moeilijk besluit is geweest. Hij benadrukt dat hij met veel leden van Lijst Linssen fijn heeft samengewerkt, maar zijn politieke opvattingen verschillen teveel met die van Lijst Linssen.

"De kwestie rondom de Auvergnepolder is de druppel geweest en heeft dit weer eens duidelijk bloot gelegd. Ik als Halstenaar en vertegenwoordiger van Halsteren binnen Lijst Linssen kan het niet over mijn hart verkrijgen om deze motie te steunen, hetgeen mij gevraagd werd."

Motie

Lijst Linssen kondigde onlangs nog aan samen met de BSD en PvdA tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 november met een motie te komen, waarin zij het college oproepen om de benodigde planologische procedures voor de ontwikkeling van de Halsterse polder in werking te zetten.

De coalitie, die nu nog bestaat uit GBWP, VVD en D66, sprak bij de start van deze bestuursperiode juist af om alle ontwikkelingen in de Auvergnepolder tot 2018 te bevriezen.

Polder

"Het volplempen van deze goede agrarische polder met nog meer industrie strookt niet met mijn gedachtebeeld van het goede leven in onze gemeente waar we met zijn alle aan het werken zijn." 

Erik Verbogt noemt de motie een ‘soort van vergelding tegenover GBWP’ en dat kan er bij hem niet in. "Zolang je je eigen mening mag hebben binnen een partij is dat niet erg, maar je moet je op een gegeven moment afvragen of jouw eigen standpunten daadwerkelijk overeenkomen met de principes van een partij."