Bewoners van de zwaarst beschadigde appartementen van De Goudbaard in Bergen op Zoom mogen donderdag en vrijdag eenmalig een bezoek brengen aan hun woning.

Woningcorporatie Stadlander meldt dat er dinsdag stempels zijn geplaatst, waardoor het veilig genoeg is om onder begeleiding noodzakelijke spullen uit de woningen te halen. Eind oktober woedde er een grote brand in het complex.

Het gaat om de in totaal 28 woningen die zich in de secties 'oranje' en 'rood' bevinden. In ieder geval twaalf van die woningen zijn definitief onbewoonbaar verklaard. Na de brand in de parkeergarage onder de Goudbaard is de kelder gestut.

De gemeente heeft na een inspectie toestemming gegeven om bewoners voor maximaal twintig minuten terug te laten keren naar hun woning voor het ophalen van de meest noodzakelijke spullen.

Schoonmaak

Stadlander is deze week ook gestart met een deconstructief onderzoek, waaruit moet blijken of er nog aanvullende ondersteunende maatregelen nodig zijn. De uitkomsten daarvan worden over twee weken verwacht.

In het groene gedeelte wordt momenteel hard gewerkt aan de schoonmaak en het opnieuw aansluiten van het leidingwerk, zodat de bewoners naar verwachting over twee tot drie weken terug kunnen.