Na Ossendrecht heet nu ook Calfven haar bezoekers op een bijzondere manier welkom. Bij de entree van het buurtschap is nu te lezen: "Welkom in Calfven, het gezelligste buurtschap van de Brabantse Wal".

Richard Aartsen en Marco Sebrechts van het Ossendrechtse dorpsplatform onthulden dinsdag samen met wethouder Jeffrey van Agtmaal de nieuwe welkomstborden

Eerder plaatste het dorpsplatform ook al nieuwe welkomstborden bij Ossendrecht, met de tekst "Welkom in Ossendrecht, het oudste dorp van de Brabantse Wal". Die tekst was een verwijzing naar de viering van 825 jaar Ossendrecht in 2012.

In 2013 won het platform duizend euro door met het project Paadje van Kaatje mee te doen aan de actie Kern met Pit. Samen met het restbudget van het jubileumjaar konden zo de borden gefinancierd worden.

Glasvezel

Edwin van Sprundel zegt namens het buurtschap Calfven erg blij te zijn met de nieuwe borden. "Ze zien er goed uit", glundert hij.

Ook de andere inwoners die bij de onthulling aanwezig waren, zijn te spreken over de borden. Al hadden zij nog wel een extra toevoeging aan de tekst. Onder de spreuk "het gezelligste buurtschap op de Brabantse Wal" plakten zij de woorden "Zonder glasvezel".