De gemeente Woensdrecht heeft een koper gevonden voor zwembad De Plantage in Hoogerheide.

"De onderhandelingen zijn nagenoeg rond", meldt wethouder Hans de Waal. Half december verwacht hij een definitief akkoord te hebben, waarna het zwembad per 1 januari 2016 overgedragen kan worden aan de nieuwe eigenaar.

De zwemfunctie van De Plantage blijft in ieder geval voor de komende twintig jaar geborgd. Volgens directeur Wilfried Destombes, die na de overname afzwaait, komt de nieuwe eigenaar "in een gespreid bedje terecht". 

Het was volgens Destombes geen optie om het bad zelf over te kopen. Een andere partij heeft wel belangstelling getoond. Volgens Destombes is het bijna honderd procent zeker dat die de Plantage in zijn geheel overneemt. 

Het personeel gaat mee over. Dat geldt niet voor de directie. Een naam van de kopende partij is nog niet bekend.

Zwemlessen

Het zwembad in Hoogerheide wordt zeven dagen in de week gebruikt. Doordeweeks volgen leerlingen van Belgische scholen er hun zwemlessen. "Dat zijn ongeveer zes scholen uit onder meer de gemeenten Kalmthout en Brasschaat. Er is dit jaar ook een school bijgekomen uit de gemeente Essen", geeft Destombes aan.

Dat gebeurde, nadat zwembad De Vennen in Essen afgelopen zomer definitief de deuren sloot.

Zwembad De Plantage doet sowieso goede zaken met Belgische klanten. Veel ouders uit het Belgische grensgebied laten hun kinderen particuliere zwemlessen volgen in het bad in Hoogerheide. Voor deze lessen is ontzettend veel belangstelling, ook van Nederlandse ouders.

Wachttijd

"We hebben een wachttijd van zeven maanden. Daarom hebben we het vrij zwemmen op woensdagmiddag en zaterdag vervangen door zwemlesdagen", vertelt Destombes. Daarmee probeert De Plantage zoveel mogelijk aan de vraag van klanten te voldoen.

Ook organisaties als het ministerie van Defensie en de Politieacademie in Ossendrecht huren het bad geregeld af. De Plantage wordt daarmee volop gebruikt.

Lees verder op Weekblad de Bode