De Auvergnepolder bij Halsteren is opnieuw in beeld voor de uitbreiding industrieterrein Noordland.

Oppositiepartijen Lijst Linssen, BSD en PvdA komen tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 november met een motie, waarin zij het college oproepen om de benodigde planoglogische procedures voor de ontwikkeling van de Halsterse polder in werking te zetten.

De coalitie, die nu nog bestaat uit GBWP, VVD en D66, sprak bij de start van deze bestuursperiode juist af om alle ontwikkelingen in de Auvergnepolder tot 2018 te bevriezen.

Lijst Linssen, BSD en PvdA hameren erop dat Bergen op Zoom op korte termijn behoefte heeft aan de uitbreiding van het aantal bedrijventerreinen om de gemeente aantrekkelijk te houden als vestigingsstad. “Grote bedrijven hebben grotere kavels nodig. Daar is nu geen ruimte voor, maar in de Auvergnepolder wel", wijzen de drie partijen op de erfenis van Bergse Haven.

"Er is een zichtbaar verband tussen de aanwezigheid van voldoende werkgelegenheid, zowel lokaal als regionaal, en de woonbehoeften van burgers. Bergen op Zoom heeft nog steeds te kampen met een grote hoeveelheid onverkochte grond, onder andere in het project ScheldeVesting.”

Lees het volledige verhaal in Weekblade De Bode