Motorhal in Woensdrecht gaat 80 tot 90 miljoen euro kosten

Burgemeester Steven Adriaansen zegt verheugd te zijn met de miljoeneninvestering die het ministerie van Defensie wil doen voor de bouw van een motorenhal voor het onderhoud aan de F-35 op vliegbasis Woensdrecht. 

"De komst van de werkplaats en proefdraaiopstelling voor het onderhoud van F-35-motoren naar Woensdrecht is belangrijk voor de versterking van de maintenance-sector in West-Brabant", vertelt de burgemeester.

"Het zorgt voor continuïteit van de  werkgelegenheid op de Vliegbasis voor een lange periode en zal nieuwe investeringen aanjagen. De minister benadrukt wederom de positieve effecten van de komst van de F-35 voor onze gemeente en de hele regio."

Ministerie van Defenise

Minister Hennis van Defensie maakte deze week bekend dat er bij het Logistiek Centrum Woensdrecht op de vliegbasis een motorenhal gebouwd gaat worden, waarmee een totale investering van 80 tot 90 miljoen euro mee gemoeid is.

Defensie is bereid de helft van de kosten voor rekening te nemen. Naar verwachting betalen het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant samen de andere helft.

Lees meer over:
Tip de redactie