Bewoners van het appartementencomplex De Goudbaard kunnen vannacht nog niet terug naar hun woning. Burgemeester Frank Petter heeft hen zojuist tijdens een informatiebijeenkomst medegedeeld dat het nog te onveilig is om terug te keren.

Voor twaalf gezinnen zal het sowieso langer duren voordat zij weer in hun woning terecht kunnen.

Hun appartementen zijn onbewoonbaar verklaard, bevestigt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. De gemeente Bergen op Zoom en woningstichting Stadlander, eigenaar van De Goudbaard, komen later op de middag met een persconferentie over de gevolgen van de brand die vanmorgen woedde in de parkeergarage onder het appartementencomplex.

Onder begeleiding van de brandweer hebben de bewoners 's middags de mogelijkheid gekregen om in kleine groepjes spullen uit hun woning te halen. Alle 66 appartementen blijven echter ontruimd, waardoor de bewoners van het hele complex de nacht elders zullen moeten doorbrengen.

De politie laat ondertussen weten gestart te zijn met een buurtonderzoek en forensisch sporenonderzoek naar de oorzaak van de brand. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en roept getuigen op om zich te melden bij de politie.

Brandhaarden

Het vuur ontstond vanmorgen rond 4.55 uur in de garage onder De Goudbaard. Volgens de brandweer was er sprake van meerdere brandhaarden. In de garage stonden 35 auto’s geparkeerd. Een aantal daarvan is flink beschadigd.

Bij de brand was sprake van veel rookontwikkeling, waarop de brandweer besloot alle 66 appartementen te ontruimen. De bewoners zijn nu nog steeds ondergebracht in sporthal De Boulevard.