De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van de ramkraak bij Juwelier Ooms in Halsteren.

De man zou samen met een tweede man in een personenauto tegen de gevel van de winkel zijn gereden. De tweede man is echter nog niet aangehouden. Wel heeft de politie nog twee 58-jarige mannen uit Oosterhout en Sint Willebrord aangehouden op verdenking van heling. 

Door het gat dat de auto had veroorzaakt bij de gevel van juwelier Ooms konden de mannen de winkel betreden.

Kort daarop zijn de verdachten met buit in dezelfde auto weggevlucht. Direct na de ramkraak is een groot onderzoek gestart naar de daders.

De politie is op het spoor gekomen van de mannen door informatie uit een ander onderzoek.

Doorzoekingen

In verband met de ramkraak heeft de politie drie woningen in Sint Willebrord en Oosterhout doorzocht. Daarbij werd onder andere twee kilo hennep, twee ons speed en één ons hasj aangetroffen.

Ook is een hoeveelheid sierraden (met prijskaartjes) gevonden. De drie verdachten zijn voor verhoor meegenomen door de politie.

In de woning in Oosterhout zijn nog eens vier anderen aangehouden. Er werden grote hoeveelheden drugs aangetroffen in de woning.

Het gaat om twee Roemeense mannen van 29 – en 37-jaar en een 32-jarige man uit Gouda en een 42-jarige man uit Oosterhout.

Bovendien is de gebruikte auto bij de ramkraak teruggevonden in Sint Willebrord. De auto is meegenomen voor forensisch onderzoek. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen plaatsvinden.