Twee jongeren van twaalf jaar hebben bijna honderd handtekeningen verzameld voor een skateplek in Ossendrecht. Het duo heeft de handtekeningen overhandigd aan burgemeester Steven Adriaansen.

Skaten is volgens een van de twee initiatiefnemers de populairste sport onder de jeugd in Ossendrecht.

"Ik ken bijna niemand van mijn leeftijd die níet skate", aldus een van de jongens. Nu wordt er nog regelmatig geskate op het Cichoreiplein, maar echt welkom voelen ze zich er niet. "We horen wel eens mensen zeggen dat het voor overlast en lawaai zorgt. We kunnen ook wel op de trappen voor de kerk terecht, maar dan moet je wel goed kunnen skaten."

"Steeds als we weer een nieuw plekje hebben gevonden, blijkt het weer van iemand te zijn", vult de andere initiatiefnemer aan. "We kunnen ook wel naar Putte of Bergen op Zoom, maar het liefst willen we gewoon in ons dorp kunnen skaten."

De burgemeester nam de handtekeningen samen met wethouder Lars van der Beek in ontvangst. Jeffrey van Agtmaal, wethouder openbare ruimte, zegt het verzoek te willen bekijken. "Daar zal ik ook het dorpsplatform bij betrekken om te kijken wat er mogelijk is in het dorp."