De Roparunteams uit Bergen op Zoom en Halsteren hebben gezamenlijk een bedrag van 65.458 euro ingezameld voor de Rotterdamse stichting. 

Dit jaar deden er vier Bergse en twee Halsterse teams mee aan de Roparun. De Roparun is een jaarlijkse estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Hij bestaat sinds 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht.

Meeste opbrengst

De meeste opbrengst werd opgehaald door het Runningteam De Brabantse Wal uit Halsteren. Het team wist met zijn acties maar liefst 18.409 euro in te zamelen.

Een goede tweede plaats was er voor ‘t Lopend Vuurke uit Bergen op Zoom met 14.440 euro. Runningteam Altijd Eentje Te Veel volgde op de voet met 13.000 euro.

De Bergse teams Cargill BoZas en 14 in ‘t uur haalden beide rond de 8.300 euro op. De deelname van Team NNN uit Bergen op Zoom was goed voor een opbrengst van 2.957 euro.

Inzamelen

Roparundirecteur Michael Beenhakker is trots op alle teams. “Roparunner ben je niet alleen in het Pinksterweekend. Het hele jaar door zetten de deelnemers zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen. We kunnen mensen niet beter maken, maar wel proberen zich wat beter te laten voelen.”

De Roparun haalde dit jaar vijf miljoen euro op, waarmee 175 projecten zijn ondersteund.